Is je nieuwsgierigheid gewekt maar zit je nog met vragen? 

Ben je een professional en wil je graag wat meer gedetailleerde info?

Hier vind je praktische informatie die je verder helpt. Aarzel niet om één van de practitioners te contacteren indien je meer wil weten.

Contact

Heb je vragen over Body Stress Release of wil je weten wat Body Stress Release voor jou kan betekenen? 

Neem dan contact op met een Body Stress Release praktijk bij jou in de buurt. Een overzicht van de aangesloten practitioners vind je via onderstaande link.

Aantal afspraken

BSR zet een proces in gang van spanning loslaten en herstel van je lichaam.

Initieel worden er steeds 3 sessies gepland. Om een optimale reactie in je lichaam mogelijk te maken, vinden deze kort op elkaar plaats (optimaal op dag 1, dag 4 en dag 11). Afhankelijk van de reacties van je lichaam op de releases, worden er vervolgsessies aangeraden.

De hoeveelheid en frequentie van eventuele vervolgsessies hangt af van meerdere factoren:

  • hoe je klacht is ontstaan;
  • hoe lang je klacht al aanwezig is;
  • de ernst en hevigheid van je klacht(en);
  • hoe snel je lichaam de spanning los laat;
  • hoe je lichaam op de releases reageert;
  • wat je huidige leef- en werkomstandigheden zijn.

 

Wanneer de meeste body stress is losgemaakt, merk je vaak dat je klachten verdwijnen of dat je pijn of ongemak sterk vermindert.

Tarieven

Elke BSR-practitioner bepaalt vrij het tarief per sessie. Ga naar ‘Vind een praktijk’ en klik door naar de website van de practitioner bij wie je je sessies plant. Daar vind je informatie over de actuele tarieven.

Voorlopig is er bij de meeste ziekenfondsen principieel nog geen terugbetaling voor Body Stress Release voorzien, in tegenstelling tot de bemoedigende resultaten uit de praktijk. We merken dat bepaalde ziekenfondsen af en toe een uitzondering maken, daarom adviseren we om toch altijd even te checken bij je mutualiteit.

Voor artsen en andere professionals

Samenwerken en doorverwijzen 

Body Stress Release is een aanvullende gezondheidstechniek en vervangt de reguliere geneeskunde niet. BSR houdt zich niet bezig met medicatie of manipulatie en begeeft zich nooit op medisch terrein.

Body Stress Release beperkt zich tot het lokaliseren en vrijmaken van body stress. Een BSR-practitioner stelt geen diagnoses en behandelt geen specifieke ziekten. Om absoluut veilig te kunnen werken bevraagt de practitioner zijn/haar cliënten tijdens de intake wel naar beschikbare medische diagnoses en ondergane medische behandelingen.

Als we als BSR-practitioners merken dat iets het herstelproces in de weg zit of tegenwerkt, dan verwijzen we altijd terug of door naar reguliere artsen voor nader medisch onderzoek. Cliënten die medicijnen gebruiken, krijgen het advies om hierover nauw contact te onderhouden met hun behandelende arts.

Vaak hebben cliënten al medische onderzoeken en/of behandelingen ondergaan voordat ze voor BSR komen. In veel gevallen zijn er geen afwijkingen of ziekten aan het licht gekomen, maar ervaart de cliënt toch (chronische) pijn of beperkingen. BSR zorgt doorgaans voor pijnverlichting, vaak verdwijnen klachten en pijn zelfs volledig. Daarom bevelen artsen BSR aan bij hun patiënten. Ook gebeurt er regelmatig doorverwijzing naar en van beoefenaars van andere gezondheidsdisciplines waaronder psychologen en (kinesi)therapeuten.

BSR-terminologie

BSR werd door zijn grondleggers Ewald en Gail Meggersee ontwikkeld als een gezondheidstechniek die complementair is aan de reguliere geneeskunde. De internationale BSR associatie draagt deze visie wereldwijd verder uit. Om het onderscheid tussen regulier en complementair duidelijk te houden, maakt BSR geen gebruik van medische begrippen. Body Stress Release gebruikt bewust de termen cliënt (ipv patiënt), gezondheidstechniek (ipv therapie), zelfherstellend vermogen (ipv genezing) en practitioners (ipv therapeuten).

Interessante links

Body Stress Release International:

www.bodystressrelease.com

 

Body Stress Release Nederland:

www.bodystressrelease.nl

 

Facebook:

https://nl-nl.facebook.com/bodystressreleaseofficial

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.