Interesse om te werken als Body Stress Release practitioner?

 BSR biedt een boeiende carrière. De techniek verbetert niet alleen de gezondheid van de cliënt maar geeft de practitioner de mogelijkheid om op onafhankelijke wijze een beroep uit te oefenen dat voldoening geeft.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben je op zoek naar een nuttig beroep en kijk  je ernaar uit als zelfstandige aan de slag te gaan? Dan valt een opleiding tot Body Stress Release practitioner zeker te overwegen. Welke kwaliteiten heb je nodig?Je vindt het fijn om met mensen te werken en hebt het vertrouwen en de empathie om met cliënten van heel verschillende achtergronden om te gaan.

  • Je durft de uitdaging aan om mensen met heel uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder veel pijn, te helpen.
  • Je verlangt ernaar bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van cliënten.
  • Je bent gedreven om een eigen praktijk uit te bouwen en tot een succes te maken.

 

Wil je in aanmerking komen dan zijn ook volgende punten belangrijk:

  • Je bent 25 jaar of ouder.
  • Je hebt zelf het BSR proces aan de lijve ondervonden als cliënt.
 

Bekijk het interview met Gail Meggersee, één van de oprichters van de techniek, en Boetie Toerien, één van de instructeurs, voor meer informatie.

Opleiding tot Body Stress Release Practitioner

De BSR opleiding bestaat uit een voltijds leerprogramma. Zowel de theoretische als praktische aspecten van de techniek en het beroep komen aan bod. De opleiding omvat onder meer anatomie, de principes en de filosofie van BSR, de techniek, communicatie, client management en marketing. De modules worden op een interactieve wijze onderwezen. Het aantal deelnemers is beperkt.

Op het einde van de opleiding dien je te slagen voor examens van o.a. anatomie, techniek theorie, client management en een praktisch examen wat de techniek betreft, voor je je stage (met supervisie) mag aanvangen. Wanneer je dit ook succesvol hebt doorlopen, ontvang je het getuigschrift van de Academie waarmee je aan de slag kan als BSR practitioner.

De Body Stress Release opleiding wordt enkel onderwezen in de Body Stress Release Academies in Zuid-Afrika in Rondevlei (Garden Route) en in het VK in Dorset. De voertaal is Engels.

In Zuid-Afrika, Engeland en Nederland heeft Body Stress Release een landelijke beroepsvereniging. De practitioners in andere landen hebben (voorlopig) geen eigen beroepsvereniging. Elke beroepsvereniging ziet erop toe dat het beroep volgens de geldende maatstaven beoefend wordt en voorziet ook de verplichte jaarlijkse bijscholingen.

Voor de Belgische collega’s is er een mogelijkheid zich aan te sluiten bij de BSRAN, Body Stress Release Associatie Nederland.

Ook zijn er online hulpmiddelen beschikbaar om kennis, vaardigheden en informatie uit te wisselen met elkaar.

Op dit moment wordt Body Stress Release uitgeoefend in meerdere landen van de verschillende continenten waaronder Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, België, Zweden, Zwitserland, Duitsland, Ijsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Japan, Curaçao, Canada en de Verenigde Staten. Het Uitvoerend Bestuur van de Internationale BSR Associatie overschouwt de werking in deze landen.

Academie Zuid-Afrika

De BSR Academie in Zuid-Afrika bevindt zich in Rondevlei, 6km van de N2, een drukke autobaan. De grotere steden in de buurt zijn Knysna en George. De vlieghaven van George ligt op 35 min van de Academie.

De Academie werd gebouwd op een heuvel met uitzicht op één van de 5 meren van Wilderness. Er zijn 2 klaslokalen en een bibliotheek met wel 1000 boeken. In de buurt vind je verschillende mogelijkheden tot ontspanning zoals fietsen, wandelen, bird-watching, surfen en andere watersporten; en de bekende wekelijkse Wild Oats Organic Market van Sedgefield.

Betaalbare accommodatie, zoals kleine huisjes en (gedeelde) appartementen, vind je in de buurt.

De opleiding vindt plaats van begin mei tot eind september.

Contactgegevens:

Body Stress Release Academy
7 Rondevlei Rd
Rondevlei 6541
Western Cape
Zuid-Afrika

academy@bodystressrelease.co.za

Facebook: BodyStressReleaseAcademy

Academie Europa

De Body Stress Release Academie Europa bevindt zich op een prachtige locatie net buiten Dorchester in Dorset. Er is treinverbinding met Londen en de luchthavens van Southampton en Bristol zijn vlot bereikbaar.

De studenten verblijven in volledig gemeubileerde gastenkamers op de opleidingsplaats, waar een zwembad en tennisvelden ter beschikking zijn. De regio leent zich ook voor wandelingen in de natuur. Daarnaast zijn er ontspanningsmogelijkheden in de buurt zoals fietsen, paardrijden en vissen.

De opleiding vindt plaats van begin november tot maart.

Contactgegevens:

Body Stress Release Academy

Greenwood Grange
Dorchester
Dorset
Engeland

paul@bodystressrelease.co.uk

Facebook: BodyStressReleaseAcademy

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.